7H0A3565

Pittcue

Client: Pittcue

2016

Starting life in a food truck on the South Bank and now located in a stunning 19th Century former East India Company warehouse on Devonshire Square off Bishopsgate, Pittcue’s clientele includes the City crowd, cool kids and foodies. Immediately struck by the raw, industrial vibe of the new building, we wanted to maintain its warehouse feel whilst acknowledging Pittcue’s reputation for food provenance through subtle nods to the farmhouse.

Rather than covering up the building’s mechanical components, we showed off its workings unashamedly, so that at first glance, everything feels bold, engineered and highly industrial. A slick, on-site microbrewery and an open kitchen dominated by a huge wood-burning grill, breathe life into the environment. Alongside the ceiling ductwork, exposed brick and concrete floors, we integrated reclaimed flooring from a Northern mill, sourced quarry tiles, and painted match-boarding to add warmth and depth to the starker textures. Add to this the British Racing Green colour scheme and warm filament lighting and the result is a boldly contemporary setting with a surprisingly welcoming feel.

Back to Top